גירושין בצל הקורונה

בהתאם לסעיף 13 לסדרי מינהל בבתי הדין הרבניים , התשמ"ג-1983,  ובעקבות התפשטות נגיף הקורונה, פרסם נשיא בית הדין הגדול הרב דוד לאו בחודש מרץ, הנחיות חדשות לביצוע סדרי דין בעת מצב חירום מיוחד.

על פי ההנחיות שפורסמו בחודש מרץ, לא יתקיימו דיונים בבתי הדין אלא בעניינים מיוחדים, ובכללם:

  1. בקשות לסעדים זמניים שנועדו לשמר מצב קיים (צו עיכוב יציאה מהארץ, סעד דחוף לעניין שהות ילדים).
  2. בקשות דחופות לשם מניעת עיגון.
  3. הליכים למניעת אלימות במשפחה.
  4. בקשות דחופות לבירור יהדות כשכבר נקבע מועד קרוב לעריכת הנישואין.
  5. סידור גט כשכבר נקבע לו מועד טרום כניסת ההנחיות לתוקף.

ההגבלות על הדיונים בבית הדין הוארכו עד ל-10.05.2020.

גם בבתי המשפט לענייני משפחה הוטלו מגבלות על קיום דיונים, אך נראה כי מערכת בתי המשפט הגיבה בהצלחה למשבר הקורונה, ובוצעו התאמות טכנולוגיות  על מנת להאיץ את האפשרות לפתיחת תיקי משפט באופן מקוון.

החל מה-22.04.2020  ניתן לפתוח תיקים בבתי המשפט לענייני משפחה, דרך מערכת נט המשפט, והתיקים נפתחים ממשרדי עורכי הדין שמחוברים למערכת הנט.

בבתי המשפט מונו עובדים ייעודיים, עמם ניתן ליצור קשר טלפוני למענה אנושי, לטיפול מיידי בסעדים הדחופים.

בבתי הדין הרבניים לא נערכו טכנולוגית למשבר, ועדיין לא ניתן לפתוח תיקים מרחוק, אך אם הבידוד בבית לא עשה טוב לזוגיות שלכם ואתם  חושבים להתגרש או לפתוח בהליך של תביעה בבית הדין הרבני, כדאי לפנות עוד היום לטוען רבני כדי להיערך לקראת פתיחת הדיונים ב-10.05.2020

מאמרים נוספים מרחבי האתר

עילת בגידה מצד האישה – מהי עמדת בין הדין הרבני

בית הדין הרבני מתייחס בחומרה רבה לבגידה של אישה בבעלה. במקרה ויש הוכחה מוחלטת לבגידה של האישה, בני הזוג מחויבים להתגרש גם אם החליטו לסלוח זה לזו, והבעל לא צריך לשלם את דמי הכתובה. כאשר אחד מבני הזוג טוען לעילת בגידה, בתי הדין הרבניים מקפידים על בדיקה מעמיקה והוכחה חד משמעית לקיומה של בגידה. איך מוכחת בגידה ברבנות? האם הדין במקרה של אישה חילונית זהה למקרה של אישה דתית? הכל בכתבה הבאה.

קרא עוד »
×

שלום

צור קשר איתנו כאן או שלח מייל ל: office.toenrabani@gmail.com

× שלום ! כיצד נוכל לעזור לך?