טוען רבני גירושין

גירושין ברבנות – הליך גירושין בבית הדין הרבני

חוק הגירושין בישראל

על פי החוק במדינת ישראל  דיני משפחה שונים ונבדלים מענפי משפט אחרים, והם נקבעים על פי ההשתייכות הדתית של הצדדים.
נישואין וגירושין של בני זוג יהודים בישראל, נדונים על-פי דין תורה – הדין הדתי היהודי. נישואין וגירושין בין בני זוג נוצריים נדונים על פי דין הכנסייה בה הם חברים. נישואין וגירושין בין בני זוג מוסלמיים, נדונים על פי השריעה.
תהליך גירושים מלווה ברגשות עזים וסוערים של כעס, נקמה, עלבון ועוד, ובתוך קלחת הרגשות צריך להתמודד עם שאלות פרקטיות: איך הילדים יתמודדו עם הגירושין? איפה לגור? ומי יכלכל את המשפחה? ועוד.
אם החלטתם להיות חלק מהסטטיסטיקה של המתגרשים בישראל, הינכם צריכים לקבל מספר החלטות ראשוניות בנוגע להליך הגירושין.

גירושין בבית הדין הרבני

כאשר מגישים לשולחן בית הדין הרבני גירושין , עומדים בפני המגישים הליכים סבוכים ולא פשוטים. יחד עם כל העומס הרגשי הכרוך בנושא, רבים חשים אבודים מול המערכת הלא מוכרת הזו, לרוב מדובר באזרחים תמימים שמעולם לא היה להם כל עסק עם בית המשפט או רשויות חוק כאלו ואחרות, ומערכת קרה ועמוסה ביורוקרטיה מעין זו שיש בבית הדין הרבני היא בהחלט מרתיעה. משרד טוענים רבניים אברמוב- בושריאן מגיש סיוע משפטי מקצועי בכל הקשור לבית הדין הרבני, במקצועיות ובשירותיות. חשוב לדעת שכשם שלא ניגשים לבית המשפט בלי עורך דין כך לא ניגשים לבית הדין הרבני ללא דמות מקצועית מתאימה, ובדרך כלל טוען רבני יוכל לסייע הרבה יותר מעורך דין בכל הנוגע להליכים המתרחשים בתוך תחומי בית הדין הרבני.

מי צריך לגשת לבית הדין הרבני

שני בני זוג הטרוסקסואליים, כלומר גבר ואישה הנשואים, בין אם בנישואין רבניים בארץ ובין אם בנישואין אזרחיים בחו"ל, כאשר הם מעוניינים להתגרש, הגוף היחידי המוסמך לכך הוא בית הדין הרבני, גירושין יכולים להתקיים רק בבית הדין הדתי, ועבור בני זוג יהודים מדובר בבית דין רבני יהודי. חשוב לדעת שבני זוג הומוסקסואליים המעוניינים בגירושין צריכים לגשת לבית משפט לענייני משפחה, כמו כן גם בני זוג שאחד מהם אינו רשום בתעודת הזהות כיהודי בלאום. אולם לכל שאר המקרים ולא משנה כיצד נשאו אין אפשרות אחרת מלבד לבקש  מבית הדין הרבני גירושין מוסדרים.

גירושין בישראל – 2024

היקף הגירושין בישראל גדל בשנים האחרונות, ועל פי הדו"ח השנתי של בתי הדין- מספר המתגרשים בשנת 2019 עלה בכמעט 5% ביחס לשנת 2017. כ-11,145 זוגות התגרשו לעומת 10,661 זוגות שהתגרשו בשנת 2017. בשנת 2024 לאחר שנות הקורונה – הכמות עלתה עוד יותר.

 

כיצד מאשר בית הדין הרבני גירושין

עורכי דין או טוענים רבניים הם המייצגים את האדם הפרטי בהבאתו בפני בית הדין הרבני גירושין מבוקשים. בית הדין הרבני פועל למעשה בדיוק כמו בית המשפט הרגיל, בדיונים, הוכחות, תהליכי בירור ובפסיקות סופיות, אלא שהחוק הקובע בו הוא המשפט העברי ולא דיני החקיקה האזרחיים הקבועים בידי מחוקקי הכנסת. לכן עורכי דין לרוב פחות בקיאים בהתנהלות הפנימית של בית הדין הרבני ואינם יכולים לבצע את כל הפעולות המורשות לטוענים רבניים שהוסמכו בידי בית הדין הרבני ונבחנו על החומר אותו הם דורשים. אברמוב בושריאן משרד טוענים רבניים מוסמך על ידי בית הדין הרבני ומכיר לעומק את ההרכבים והדיונים, למידע וסיוע צרו קשר באתר או בטלפון ונשמח לעמוד לעזרתכם.

גישור גירושין – הליך גישור או הליך גירושין

מדינת ישראל מעודדת את המתגרשים לפתור את המחלוקות בהליך גישור, ואף מחייבת את בני הזוג להגיע למפגשי  הגישור, כך שכל תביעה גירושין הופכת לבקשה ליישוב סכסוך.
אם החלטתם להתגרש, אתם צריכים לקבל החלטה אם אתם רוצים לעשות את זה על ידי תביעת גירושין או בדרך של גישור (בשביל טנגו צריך שניים!! אם אתם בוחרים בדרך של גישור- גם בן זוגכם צריך לשתף פעולה).
ככלל, הליך הגישור עדיף על תביעה משפטית. הליך של גישור זול יותר. קצר יותר. פחות אמוציונלי.  ועל פי לוחות הזמנים שאתם קובעים. אך גם אם בחרתם בהליך של גישור, חשוב שתגיעו מוכנים לגישור ושטוען רבני או עורך דין ילווה את התהליך מהצד שלכם כדי שלא תצאו מופסדים.

קראו כאן עוד מידע על הליך הגישור

גירושין ברבנות או בבית משפט?

אחת מההחלטות שתצטרכו לקבל: אם להגיש את תביעת הגירושין בבית המשפט או בבית הדין הרבני. על פי ההלכה היהודית, כל מי שמגיש תביעה בבית המשפט ולא בבית הדין הרבני, הרי הוא מרים יד בתורת משה, ובנוסף הוא עלול להיכשל בעוון גזל אם בתי המשפט יפסקו שלא על פי ההלכה היהודית. לכן הדרך הנכונה היא גירושין ברבנות.
אך מעבר לשאלה ההלכתית, יש גם שיקולים של סיכויי התביעה בסוג הערכאה. דיני הראיות שונים בין הערכאות השונות וכך גם חלק מהפסיקות.
בעבר היה נהוג לחשוב שעדיף לאשה להגיש את התביעה בבית המשפט ועדיף לגבר להגיש את התביעה בבית הדין, אך נראה כי מדובר באמירה כוללנית שאין לה אחיזה במציאות.
חשוב להתייעץ עם איש מקצוע לפני שמקבלים החלטה בנושא.

טוען רבני או עורך דין

אם החלטתם להגיש את התביעה בבית משפט,טוען רבני הינכם צריכים לבחור עורך דין שילווה אתכם  וייתן לכם ייצוג בבית המשפט. בבית משפט יכול לייצג רק עורך דין ולא טוען רבני.
לעומת זאת, אם החלטתם להגיש התביעת גירושין ברבנות, הינכם יכולים לבחור עורך דין או טוען רבני שילווה אתכם בכל ההליך המשפטי, היות ובבית הדין אפשר להיות מיוצגים גם על ידי טוען רבני וגם על ידי עורך דין.
במבט שטחי נראה כי ייצוג נוסף על ידי טוען רבני הוא תשלום כפול ומיותר אך לטוען רבני יש יתרון על פני עורך דין לענייני משפחה, היות והוא אמור להכיר טוב יותר את התחום  ההלכתי, ולהתמחות במשפט העברי  ובפסקי דין רבניים.

משרד טוענים רבניים אברמוב- בושריאן מתמחה בהליך גירושין ברבנות, ויוכל לתת לכם סיוע מקצועי ודיסקרטי על מנת להשיג את התוצאה הטובה ביותר.

סוף מעשה במחשבהגירושין ברבנות תחילה
גם אם החלטתם להתגרש ואתם בדרך להסכם גירושין, אינכם חייבים לחשוף את התוכניות שלכם בפני בן זוגכם. אם תתכננו את ההליך עם איש מקצוע, הוא יוכל להנחות אתכם להשיג ראיות שיקלו בעתיד בדיון בבית הדין או בבית המשפט. כל עוד בן הזוג לא יודע שאתם עומדים להתגרש ממנו, יהיה לכם יותר קל להשיג מידע בנוגע לשכר אותו הוא משתכר, להשיג ראיות על אלימות ובגידות או לתעד הוכחות בכל הנוגע לעילות הגירושין.

תוכן עניינים

מאמרים נוספים מרחבי האתר

עילת בגידה מצד האישה – מהי עמדת בין הדין הרבני

בית הדין הרבני מתייחס בחומרה רבה לבגידה של אישה בבעלה. במקרה ויש הוכחה מוחלטת לבגידה של האישה, בני הזוג מחויבים להתגרש גם אם החליטו לסלוח זה לזו, והבעל לא צריך לשלם את דמי הכתובה. כאשר אחד מבני הזוג טוען לעילת בגידה, בתי הדין הרבניים מקפידים על בדיקה מעמיקה והוכחה חד משמעית לקיומה של בגידה. איך מוכחת בגידה ברבנות? האם הדין במקרה של אישה חילונית זהה למקרה של אישה דתית? הכל בכתבה הבאה.

קרא עוד »

טוען רבני בירושלים

אברמוב-בושריאן – משרד טוענים רבניים, ירושלים טוען רבני הוא הרבה מעבר לטוען, הוא עורך דין של ממש בכל תחומי השליטה של בית הדין הרבני, ויש

קרא עוד »

מתי בית הדין הרבני מחייב את הבעל לשלם מזונות אישה?

רוב הזוגות הנישאים לא באמת מבינים מה כתוב בכתובה, ומהן ההתחייבויות הנגזרות מהמסמך הכתוב בארמית עתיקה, אך בפועל יש לכתובה השלכות כלכליות משמעותיות על התא המשפחתי. אחת מההתחייבויות שהבעל מתחייב לאישה בכתובה הן מזונות אישה. במקרים מסוימים, כאשר הבעל או האישה עוזבים את הבית המשותף, הבעל מחויב לשלם לאשתו מזונות אישה. באילו מקרים יפסקו הדיינים מזונות אישה ובאילו מקרים יסרבו? כל הפרטים בכתבה הבאה.

קרא עוד »
×

שלום

צור קשר איתנו כאן או שלח מייל ל: office.toenrabani@gmail.com

× שלום ! כיצד נוכל לעזור לך?