האם חובה להביא עד לדיון סידור תהליך גט

שאלה:

קבעו לי דיון השבוע לסידור גט וביקשו ממני להביא עד. אני לא מצליחה להביא עד. יבטלו לי את הדיון?

 

תשובה:

הליך בירור שמות, הוא הליך חשוב לכשרותו של הגט, ואף הרכב לא יכול לוותר על הליך זה.
עם כל זאת, ראוי להדגיש שההליך אינו הליך עדות הלכתי אלא הליך בירור.

אם היה נדרש עדות על השמות, לא היה ניתן להביא עדים קרובים או בני משפחה, כיוון שעדים אלה פסולים להעיד מהתורה והיה נדרש להביא עדים כשרים על פי ההלכה.

בירור השמות לא חייב להתברר דווקא בעדות, ולכן אם תצליח לשכנע את הדיינים שהם יכולים להגיע לרמת בירור גבוהה בדרך אחרת, יש סיכוי שהם יקיימו את הליך הבירור ללא עדים כלל.

יש הרכבים שמסכימים במקרים מיוחדים לברר את השמות ללא עדות ישירה של העדים אלא בקיום שיחה טלפונית.

כמו כן, בנישואין שניים, הדיינים עשויים לסמוך על בירור שמות שנעשה בעבר בבית הדין, ולהסתמך על השמות הכתובים בגט הראשון, ולא להידרש לבירור נוסף.
לא מזמן משרדנו ייצג לקוחה בבית הדין, אשר הביאה עד לבירור שמות, והעד נאלץ לעזוב בגלל קריאה רפואית שצ בני משפחתו, והדיינים הסתמכו על הליך בירור השמות שנעשה באותו בית הדין כמה שנים קודם לכן.

מאמרים נוספים מרחבי האתר

עילת בגידה מצד האישה – מהי עמדת בין הדין הרבני

בית הדין הרבני מתייחס בחומרה רבה לבגידה של אישה בבעלה. במקרה ויש הוכחה מוחלטת לבגידה של האישה, בני הזוג מחויבים להתגרש גם אם החליטו לסלוח זה לזו, והבעל לא צריך לשלם את דמי הכתובה. כאשר אחד מבני הזוג טוען לעילת בגידה, בתי הדין הרבניים מקפידים על בדיקה מעמיקה והוכחה חד משמעית לקיומה של בגידה. איך מוכחת בגידה ברבנות? האם הדין במקרה של אישה חילונית זהה למקרה של אישה דתית? הכל בכתבה הבאה.

קרא עוד »

העתקת מקום מגורי הגרושה יחד עם ילדיה

במקרים רבים, לאחר שנקבעו זמני השהות של ההורים, רוצה הבן זוג המשמורן (בדרך כלל האם) להעתיק את מקום מגוריה ולעבור לעיר אחרת.
מה קובעת ההלכה אם ההורה המשמורן מעוניין להעביר את כתובתו לעיר אחרת, רחוקה יותר? האם היא יכולה לעבור עם הילדים ולהרחיק אותם מאביהם?
בסוף המאמר תוכלו ללחוץ על קישור למאמר המלא עם מבחר פסקי דין נבחרים.

קרא עוד »
×

שלום

צור קשר איתנו כאן או שלח מייל ל: office.toenrabani@gmail.com

× שלום ! כיצד נוכל לעזור לך?