כיצד לנהוג במקרה שבית המשפט פוסק מזונות נמוכים?

שאלה:

בית הדין בנתניה פסק לא כפי שרציתי, והחליט על מזונות נמוכים ללא הצדקה, ואני רוצה לערער בבית הדין הרבני הגדול – תוך כה כמה זמן אני יכולה להגיש ערעור?

תשובת טוען רבני:

בבית הדין הגדול קיימים שני סוגים של ערעור: ערעור בזכות וערעור ברשות.
ערעור בזכות הוא ערעור על החלטה סופית ו/או פסק דין סופי, וכל אחד יכול לערער על פסק דין סופי תוך 30 יום, וללא קבלת רשות מבית הדין הגדול.
ערעור ברשות הוא ערעור על החלטה זמנית, ואותו אפשר להגיש תוך עשרה ימים ממועד ההחלטה הזמנית, אך הערעור לא מתקבל מיד אלא לאחר קבלת רשות מבית הדין הגדול.
גם אם אדם ערער אחר 30 יום ממועד פסק דין סופי (ולא בתוך 30 יום כאמור לעיל), בית הדין הגדול רשאי להחליט על קבלת הערעור לאחר שניתנה הזדמנות לבעלי הדין להביע את דעתם על כך.

לקרית מאמר על גובה המזונות הראוי ליחצו כאן

מאמרים נוספים מרחבי האתר

טוען רבני מחיר

כמה עולים שירותי טוען רבני עבור ייצוג בבית הדין הרבני טוען רבני הוא איש מקצוע המתמחה בהליכי דיונים ופסיקות בבית הדין הרבני. חשוב לדעת שבשונה

קרא עוד »

בית הדין הרבני גירושין

כאשר מגישים לשולחן בית הדין הרבני גירושין , עומדים בפני המגישים הליכים סבוכים ולא פשוטים. יחד עם כל העומס הרגשי הכרוך בנושא, רבים חשים אבודים

קרא עוד »

מתי בית הדין הרבני מחייב את הבעל לשלם מזונות אישה?

רוב הזוגות הנישאים לא באמת מבינים מה כתוב בכתובה, ומהן ההתחייבויות הנגזרות מהמסמך הכתוב בארמית עתיקה, אך בפועל יש לכתובה השלכות כלכליות משמעותיות על התא המשפחתי. אחת מההתחייבויות שהבעל מתחייב לאישה בכתובה הן מזונות אישה. במקרים מסוימים, כאשר הבעל או האישה עוזבים את הבית המשותף, הבעל מחויב לשלם לאשתו מזונות אישה. באילו מקרים יפסקו הדיינים מזונות אישה ובאילו מקרים יסרבו? כל הפרטים בכתבה הבאה.

קרא עוד »

גירושין בצל הקורונה

בהתאם לסעיף 13 לסדרי מינהל בבתי הדין הרבניים , התשמ"ג-1983,  ובעקבות התפשטות נגיף הקורונה, פרסם נשיא בית הדין הגדול הרב דוד לאו בחודש מרץ, הנחיות

קרא עוד »
×

שלום

צור קשר איתנו כאן או שלח מייל ל: office.toenrabani@gmail.com

× שלום ! כיצד נוכל לעזור לך?